Prvi Adults only hotel u Srbiji.

O nama

Smešten na idealnoj poziciji između Beograda i Novog Sada, na izvoru tople termalne vode u banji Vrdnik, sa modernim spa centrom, otvorenim i zatvorenim bazenom, kongresnom salom, restoranom i bogato opremljenim sobama i apartmanima. Hotel Premier Aqua čini idealan spoj prirodnih lepota i mira Fruške gore sa najsavremenijom tehnologijom i komforom hotela visoke kategorije koji bogatstvom svojih sadržaja može zadovoljiti i najprobirljivijeg gosta. Ukoliko poželite da provedete nezaboravne trenutke, da udahnete vazduh Fruške gore i osetite produhovljen mir fruškogorskih manastira te da doživite luksuz 5* - hotel "Premier Aqua" je idealno mesto za Vas.

Fruška gora

FRUŠKA GORA JE PRIRODNA RIZNICA ZDRAVLJA. NA SVAKOM KORAKU, PRI SVAKOM POGLEDU, GUTLJAJU I UZDAHU – ONA NESEBIČNO DELI SVOJE DAROVE, ČINEĆI NAS SNAŽNIJIMA I ZDRAVIJIMA. Fruška gora, stara gromadna planina koja se prostire na severnom delu Srema, ima veliki ekološki, istorijski i kulturološki značaj. Nekada ostrvo u Panonskom moru, a danas nacionalni park, Fruška gora broji više od 1.500 biljnih vrsta, 220 vrsta ptica, 60 vrsta sisara i 23 vrste vodozemaca i gmizavaca. Položaj same gore i njena vegetacija su zaslužni za stvaranje specifične lokalne klime, koja je izuzetno blagotvorna za telo i psihu a tome doprinosi i vetar zvani fruškogorac kao i strujanje vazduha, takozvana ruža vetrova. Još je Stefan Lazarević, sin kneza Lazara, u XIV veku u svojim spisima zabeležio važnost Fruške gore zbog njene specifične energije koju emituje a koja leči. Splet vetrova koji se ukrštaju iznad ovog magičnog mesta kao da je stvoren da čoveku pomogne da zaceli svoje telo i smiri svoj duh. Vazduh prebogat kiseonikom i ozonom blagotvoran je za disajne organe, ali i za celokupno zdravlje. Jednostavno rečeno, kada dišete na gori, vi udišete čistu prirodu.

Nacionalni park

NACIONALNI PARK FRUŠKA GORA I SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE GORNJE PODUNAVLJE PRVA SU ZAŠTIĆENA PODRUČJA U SRBIJI KOJA SU DOBILA EVROPSKU POVELJU ZA ODRŽIVI TURIZAM EUROPARK FEDERACIJE, OD STRANE SVETSKOG FONDA ZA PRIRODU (WWF). Vazduh je izuzetnog kvaliteta, klima umereno kontinentalna, sa velikim brojem sunčanih dana u godini i sa veoma malo padavina. Lipa je sveto drvo svih Slovena a lipovi gajevi i pojedini primerci bili su nekada centar kulta slovenske religije. Fruška gora se može pohvaliti najvećom koncentracijom lipove šume u Evropi. Cvetanje lipe na gori je propraćeno posetom pčelara iz čitavog regiona i ispašom pčela jer je u medu sa ove planine sadržaj nektara lipe čak 93 posto, pa ne čudi podatak da je geografsko poreklo ovog meda zaštićeno.

Flora i fauna

FRUŠKA GORA SE OSIM RAZNOVRSNE FLORE I FAUNE MOŽE POHVALITI I BOGATIM SVETOM GLJIVA, SA PREKO 1.400 REGISTROVANIH VRSTA, OD TOGA SU 200 LEKOVITIH, JESTIVIH ILI USLOVNO JESTIVIH GLJIVA. Nacionalnim parkom leprša 500 vrsta leptira, a nebom jezdi 211 vrsta ptica, a 130 se tu i gnezdi, što ga čini jednim od najvažnijih područja gnežđenja retkih ptica u Srbiji. Među pticama je i orao krstaš, najugroženija sorta sa svetske „crvene liste”. Za sada, kod nas, jedino na Fruškoj gori postoje njegova gnezda.